Området fremstiller først og fremmest hvide vine men også en fin andel rød og rosé. Hvidvinsdruen er altovervejende Sauvignon Blanc, mens rødvin og rosé især laves på Pinot Noir. Jordbunden består hovedsageligt at kalksten. Kvaliteten af vinene kan sammenlignes med Sancerre. De friske og sprøde hvidvine lavet på Sauvignon Blanc har typisk umoden citrus og grønne urter i duften, mens de røde lavet på Pinot Noir ofte er både elegante og meget raffinerede med duft af modne røde kirsebær og blommer.
Vinene fra området er som regel bedst de første 3–4 år efter frigivelsen, da de godt kan miste lidt af deres friske frugtige stil, som dominerer i området.
Fakta om Menetou-Salon
Beliggenhed: Loire, Frankrig
Areal: 627 hektarer (pr. 2021)
Produktion: Hvidvin 79%, rødvin 21%, rosé 3%
Vigtigste druesorter: Sauvignon Blanc, Pinot Noir
Områdets karakteristika: 146 kommuner i området, hvor Indre og Cher udmunder i Loire-floden. Vinmarkerne ligger koncentreret sydøst for hovedbyen Tours. Varierende jordbundsforhold, særligt lerjorde med sand, kalksten og flint. Klimaet er tempereret og har indflydelse dels fra kysten, dels fra fastlandet.
Eksempler på gode producenter: Domaine Breton, Domaine Ricard, Domaine de l’Aumonier, Domaine de la Garrelière
Thomas Bohl
Thomas Bohl er vinskribent på DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.