Julevinen

Vin til risalamanden

Risalamande går i to retninger med smagen: Fløden med mandlerne går til venstre og kirsebærsaucen går til højre – men vi kan sagtens få dem til at mødes i en flaske dessertvin.

Vin til risalamanden

Ris à la mande er med sin hovedbestanddel af mandler og fløde en ret fed dessert. De kan meget let matches med lys hvid dessertvin, f.eks. har jeg til mandler altid syntes, at en hvid Recioto di Soave er lige i skabet. Det er en dessertvin lavet på grønne druer, og som har en god sødme – ofte af modne og syltede gule blommer.

Men da de fleste topper ris a la mande med enten kold eller varm kirsebærsauce, virker den hvide dessertvin ikke her. I stedet skal vi med vinen finde et match til smagen af bærrene, da den er mest dominerende komponent.

 

Det klassiske valg – sød vin og hedvin

En rød Recioto di Valpolicella er til gengæld et godt match. Et godt glas portvin i den frugtige stil, af ruby eller colheita-typen, er også et glimrende match, som mange vælger hvert år, for det er et godt match. Vinenes intense duft og smag af netop syltede kirsebær kan tage kampen op med selv den mest heftige kirsebærsauce. 

 

Det danske valg – kirsebærvin

Flere frugtavlere skaber i øjeblikket fremragende kirsebærvin af høj kvalitet. Smag bare på Frederiksdals eller Cold Hand Winerys vine! Så kan du også tilføj måltidet endnu et dansk aspekt på dentraditionsrige aften. Flere af deres kirsebærvine er som skabt til risalamande med kirsebærsauce.

Winelab Academy flytter til Danmarks højeste træbygning

26 marts 2025

Fra den 1. maj 2025 får Winelab Academy nye lækre faciliteter i toppen af TRÆ på Sydhavnen i Aarhus. TRÆ er Danmarks højeste træbygning og er indrettet med upcycled materialer og viser vejen for moderne byggeri.

Vin til rødspætte

11 marts 2025

Torskefisken kulmule kan godt få brug for at blive peppet lidt op – prøv den i spicy thaistil med lime, ingefær og koriander og en halvsød vin på druen Gewürztraminer.

Vin til kulmule

27 februar 2025

Torskefisken kulmule kan godt få brug for at blive peppet lidt op – prøv den i spicy thaistil med lime, ingefær og koriander og en halvsød vin på druen Gewürztraminer.

Rul til toppen